Imaš dva izbora u životu: možeš ostati neudana i osjećati se jadno ili se udati i poželjeti da si mrtva.
Na nekoj cocktail partiji jedna žena reče drugoj: Pa ti nosiš svoj vjenčani prsten na krivom prstu? Da, udala sam se za krivog čovjeka.
Neka žena uplati oglas u novinama: Tražim muža. Idući dan stigne joj stotinjak pisama. U svima je pisalo: Nudim ti moga.
Kad ti neka druga žena otme muža, nema bolje osvete nego da joj ga prepustiš.
Život žene je nepotpun dok se ne uda. Poslije toga je dokrajčen.
Klinac pita oca: Koliko košta ženidba? Otac: Ne znam, sine. Još uvijek otplaćujem.
Sin pita oca: Je li istina da u nekim dijelovima Afrike muškarac ne pozna ženu sve dok je ne oženi? Otac: Istina je, sine. U svim zemljama.
Neka je žena govorila: Nisam znala za pravu sreću sve dok se nisam udala. A tada je bilo prekasno.
Brak je trijumf mašte i inteligencije. Ako hoćeš da ti suprug pažljivo sluša svaku riječ koju kažeš, pričaj u snu.
Muž govori prijatelju: Moja je žena anđeo! Drugi: Blago tebi, moja je još živa.
Žene neće nikad biti ravnopravne s muškarcima sve dok ne iziđu na ulicu ćelave i s pivskom trbušinom, a da su pritom i dalje uvjerene da se dopadaju suprotnom spolu.
Ljubav je kao šah; taman se spremaš osvojiti kralja, kad te zajebe neki konj!!!
____________________________________ Ako se ne mijenjamo, ne rastemo. Ako ne rastemo, onda ni ne živimo.
Gail Sheehy
Ja sam samo ptica nosena vetrom, kako da postanem deo snova ii svemira gost
Potrebno mi je mnogo sunca, i to i noću, jedno da me susreće, jedno da zamnom svetlost baca,... Прикажи више u ponoru jedno dubokom, jedno da nosim u ruci kad od jada ne vidim prst pred sobom.
Potrebno mi je mnogo nežnosti, i to svakog dana, i mnogo od milošte reči: potrebno mi je primirje između srca i sećanja između neba i bola koji pred njim kleči.
Potrebna su mi dobrodošlicom ozarena lica mnoga, i to svakog trena, potreban mi prijatelj i to što veći, potrebni su mi mostovi viseći....D.M.